De Bolleschuur

Grafhorst

Ontwerp voor de transformatie van een historische schuur tot een kleinschalige expositieruimte. De her-ingebruikname van de Bolleschuur in Grafhorst. Waar voorheen de functie van de Bolleschuur verbindend werkte, zal de nieuwe Bolleschuur deze functie nu weer krijgen. De Bolleschuur is vanouds de schuur waarin vroeger ‘de bolle’, de stier, van de gezamenlijke Burgerij van Grafhorst stond. Nu staat de schuur al jaren leeg en wordt wat gebruikt voor opslag. Stichting De Bolleschuur heeft burowit gevraagd om een ontwerp te maken voor de transformatie.
De Bolleschuur biedt mogelijkheden tot het tonen van uniek cultuur historisch erfgoed in een prachtig landschap, door een combinatie van vaste en wisselende exposities. Er komen nieuwe gevelopeningen welke daglicht in de ruimte brengen en het landschap aan de bezoekers toont. Door het verwijderen van de lage houten verdiepingsbalken wordt het een prettige verblijfsruimte. Rondom de schuur komt natuurlijke halfverharding met picknicktafels om zomers volop te kunnen genieten van het landschap. Het resultaat van het ontwerp is een kwaliteitsimpuls voor de openbare ruimte.